Едно пиле се сварява, отстраняват се кожата и костите. Бульонът се оставя отделно, а месото се накъсва на дребно също отделно.
Настъргват се 4 моркова, 1 глава каба лук и се задушават в 2 лъжички маргарин. Когато морковите си пуснат цвета се добавят бульонът, ситно нарязани 3 картофа и се оставя да заври. След това се добавя фиде в количество според вкуса за по-гъста или по-рядка консистенция.
Когато супата е готова, се сваля от котлона и се слага месото и ситно нарязан магданоз. Прави се застройка от 1 кофичка кисело мляко, 2 жълтъка, 1 с. л. вегета и 1 ч. л. брашно. Залива се и добър апетит.
Снимка:
shc.hu
* * *
Пилешка супа – гулаш
Турска пилешка супа
Пикантна пилешка супа
Пилешка супа с крокети