Продукти:
100 г зеле
50 г моркови
150 г домати
150 г краставици
100 г шунка
100 г кашкавал
50 г гъби (стерилизирани)
30 г маслини
1 варено яйце
1/2 връзка магданоз
За соса:
100 г майонеза
1 с. л. кисело мляко
5 г горчица
5 г кетчуп
5 мл лимонов сок
Приготвяне:
Зелето се нарязва на ситно, морковите се настъргват и от тях се оформя канапе (равен пласт на дъното на чинията). Доматите, краставиците, кашкавалът, шунката и част от гъбите се нарязват на по-едри кубчета и се изсипват отгоре. Поръсват се с част от магданоза.
Продуктите за соса се смесват добре и с получената смес се залива салатата. Отгоре се украсява с яйцето, а отстрани се правят розички от краставица и във всяка се добавя по 1 маслина, нареждат се цели гъбки и листенца магданоз.
* * *