Пролетта ... за мнозина от нас – най-прекрасният сезон!
Как да разнообразим трапезата с настъпването на пролетта, с възможността да имаме повече зеленина в храната си? Как да сготвим типични пролетни ястия като агнешко, копривена супа, или да направим сами козунак. Ето най-приятните пролетни рецепти събрани на едно място специално за вас, читателките на Az-jenata.bg.
Салати:
Салатата на баба
Пролетна зелена салата
Свежа салата с кълнове
Витаминозна салата
Салата с гъби и пресен чесън
Салата яйца с майонеза за Великден
Великденска салата
Великденска салата с кисело мляко
Пролетна салата със спанак
Зелена салата с маслини и царевица
Зелена салата с яйца
Пролетна салата
Пролетна салата от моркови и репички
Пролетна салата с боб
Супи:
Супа “Таня” – 240 калории
Супа от коприва с орехи
Зелено пролетно ястие
Пролетна агнешка супа
Чорба от лапад
Копривена супа - бързо, лесно, вкусно!
Основни:
Шницели от спанак
Сарми от спанак
Лазаня от коприва
Агнешко на фурна с лапад
Печено агнешко със спанак
Гювечета с пролетни картофи
Гергьовденска рецепта
Спаначен шницел
Яйца на очи върху спаначено пюре
Спанак с гъби
Телешко месо със спанак
Зелен омлет
Пролетна търновска яхния
Агнешка мусака със спанак
Агнешко със спанак
Десерти:
Великденски десерт от козунак
Шоколадови великденски яйчица
Великденски бисквитки “Мими”
Ягодова пролет
Великденски кифлички
Пълнени шоколадови яйца