Продукти:
500 г спанак с едри листа
6 сварени яйца
150 г гъби
1 ч. ч. ориз
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
3 моркова
100 мл олио
черен пипер
червен пипер
сол
Приготвяне:
Пресният лук се нарязва на ситно, морковите се рендосват. Лука и морковите се задушават с олиото под капак. Добавят се измитите и нарязани на ситно гъби, а когато омекнат се добавя и оризът и подправките. Запържват се няколко минути и се махат от котлона. В сместа се добавя и нарязаният на ситно магданоз. Яйцата се нарязват на по 6 парчета всяко.
Взимат се по 2-3 спаначени листа, сипва се по 1 ч. л. от плънката и се слага по 1 парче яйце. Завиват се на сармички и се редят в дълбока тенджера. Заливат се с 3 ч. ч вода и се варят 15-20 минути.
* * *