Меню

Лапад (спанак) с ориз на фурна

13 април 2009 | 14:17 | Аз жената
Добави в любими
Лапад (спанак) с ориз на фурна

Приготвяне

Продукти:
1 чаша ориз
1 глава лук
30листа лапад
лъжица доматено пюре
джоджен
олио за запръжката
сол на вкус

Приготвяне:
Лукът се запържва заедно с измития ориз. Добавя се доматеното пюре и измития нарязан лапад. Като омекне се добавят 3 1/2 чаши топла вода, сол на вкус и се подправя с джоджен. Пече се докато оризът поеме водата. Поднася се с кисело мляко като самостоятелно ястие или като гарнитура към печено агнешко месо.

* * *

Супа от лапад “Виктория”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Виктория ( преди 12 години )
Много ти благодаря за тази рецепта!Мама ми беше пратила лапад и се чудих какво да го правя.Сготвих го по твоята рецепта и стана страхотна манджичка !Поздрави и усмивки !:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар