Меню

Спанак с кашкавал

21 април 2009 | 11:43 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
За 3-40 порции:
1 кг спанак или лапад 
150 г кашкавал 
една чаена чаша прясно мляко 
три пълни супени лъжици брашно 
три-четири стръка зелен лук 
4-5 супени лъжици олио 
сол на вкус.
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Измитите спанак и лук се нарязват и се задушават в половината олио и малко вода. Половината от задушените зеленчуци се изсипва в намазана с останалото олио тавичка, поръсва се с половината настърган кашкавал. Слага се и другата половина задушени зеленчуци, залива се с прясното мляко, в което е размито брашното. Пече се в умерена фурна, към края на печенето се слага другата половина настърган кашкавал и се пече до зачервяване. Еднакво вкусно е и топло и охладено. 

По желание може да се гарнира със сварени яйца.

* * *

Огретен от картофи и тиквички

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Десислава ( преди 12 години )
Чудесно, вкусно и свежо ястие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар