Меню

Ориз ризото с печурки

3 май 2009 | 10:07 | Аз жената
Добави в любими
Ориз ризото с печурки

Приготвяне

Това ястие е подходящо или за самостоятелно, или за гарнитура към месо – телешко или свинско. За предпочитане е да се използват пресни гъби печурки, но може да бъдат и консервирани или сушени.

Продукти:
1 чаша ориз
около 150-200 г гъби
1 глава лук
1/4 масло
1-2 суп. лъж. олио
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Почистете гъбите и лука. Нарежете на ситно. Запържете в мазнината на умерен котлон. Добавете ориза. Бъркайте около 2-3 минути. Добавете 3 чаши вода. Варете до сваряване на ориза, като разбърквате от време на време. В края добавете солта и черния пипер.
По желание може да запечете във фурната преди поднасяне, като настържете отгоре малко кашкавал.

* * *

Ароматен ориз с гъби
Гъби с ориз по нашенски

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай