
Приготвяне:
От многолистното тесто изрежете квадрати със страна около 10 на 10 см. По средата поставете 1/4 локум и 1 ядка орех. Загърнете като пашкул (както е показано на снимката). Поставете пашкулчетата в намазана тава и опечете в силна фурна за около 10-15 мин. до зарозовяване. Извадете и оставете да изстине.
В това време подгответе сиропа като кипнете водата и захарта и оставите да ври 5-8 минути, за да се сгъсти. Добавете ванилията и канелата. С топлия сироп залейте баклавичките. Оставете да изстине.
Добър апетит!
* * *
Баклава – класическа
Рошава баклава
Бърза, евтина и много вкусна баклава
Домашна лесна баклава
Баклава с плънка
Ориенталска баклава
Тахан баклава