Меню

Локумена баклава

8 май 2009 | 13:06 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет многолистно тесто 
1 кутийка локум 
около 50 г орехи 
1 ч. л. канела 
3 ч. ч. захар 
2 ч. ч. вода 
1 ванилия

Продукти
Приготвяне

 

Приготвяне:
От многолистното тесто изрежете квадрати със страна около 10 на 10 см. По средата поставете 1/4 локум и 1 ядка орех. Загърнете като пашкул (както е показано на снимката). Поставете пашкулчетата в намазана тава и опечете в силна фурна за около 10-15 мин. до зарозовяване. Извадете и оставете да изстине.
В това време подгответе сиропа като кипнете водата и захарта и оставите да ври 5-8 минути, за да се сгъсти. Добавете ванилията и канелата. С топлия сироп залейте баклавичките. Оставете да изстине.
Добър апетит!

* * *

Баклава – класическа
Рошава баклава
Бърза, евтина и много вкусна баклава
Домашна лесна баклава
Баклава с плънка
Ориенталска баклава
Тахан баклава

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай