Меню

Пилешко филе със зеленчуци

2 юни 2009 | 11:17 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
400 г пилешко филе (бяло месо) 
400 г замразени зеленчуци (микс моркови, царевица, грах, зелен фасул) 
1/2 ч. чаша ориз 
1/2 пакетче масло 
1-2 суп. лъж. олио 
2-3 стръка пресен лук 
1/2 връзка магданоз
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Нарежете пилешкото на хапки. Загрейте мазнината (олиото и маслото) в дълбок тиган. Запържете месото равномерно от всички страни. Добавете замразените зеленчуци. Бъркайте и оставете под капак, за да се задуши. Добавете ориза и 2 ч. чаши вода. Оставете да ври поне 20 минути на слаб огън. Накрая добавете нарязания на дребно лук и магданоз и изключете котлона. 

Добър апетит!

* * *

Пържени в темпура рулца от тиквички

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Ivan ( преди 12 години )
Определено си струваше да опитам да сготвя по тази рецепта. Лесно и вкусно. Препоръчвам за начинаещи готвачи. С малко църен пиперец става супер. Трябва да се внимава с котлона, да не е много силен, защото оризът залепва; не трябва и да се вари много, защото става на каша. При мен тези 20 минути бяха 15.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Dari ( преди 12 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
От редакцията ( преди 12 години )
баба Ценка каза, че ставало дума за пакетче от 120 грама.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Радина ( преди 12 години )
Маслото колко грама трябва да е, пакетчетата са различни грамажи, има малки, големи и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар