Продукти:
6 едри чушки
около 300 г извара
около 150 г сирене
1 яйце
1/4 китка магданоз
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус
2-3 суп. лъж. брашно
2-3 суп. лъж. мазнина
Приготвяне:
Подгответе чушките като ги измиете и почистите. Останалите продукти (без мазнината и брашното) смесете добре и напълнете чушките. В горния край потопете в брашно, за да “запечатате”. Поставете в тавичка с 1 ч. ч. вода и мазнината. Запечете за около 30-35 минути на умерена фурна.
Поднесете топли или изстинали, с или без кисело мляко към тях.
Добър апетит!
* * *
Пълнени червени чушки по шопски
Салата с извара
Пълнени чушки със сирене и яйца