Меню

Гъби по селски

02.08.2009г. / 07 56ч.
Аз жената
Гъби по селски

Продукти за 2 порции:
250-300 г гъби (печурки, може и други)
50 г масло
2 суп. лъж. олио (зехтин)
1 глава лук
1-2 чушки
1-2 домата
1/2 китка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Почистете и нарежете на едро чушките, лука и гъбите. Доматите или нарежете на едро или настържете. В дълбок тиган подгрейте маслото и олиото. Добавете гъбите, лука и чушките и запържете 3-4 минути с бъркане. Добавете доматите и оставете под похлупак на тих огън още 10-тина минути. Овкусете по желание със сол и черен пипер. Поднесете богато поръсени гъбите със ситно нарязания магданоз. По желание може да поднесете и с малко настърган кашкавал. Можете да използвате ястието и като гарнитура.

Добър апетит!


Прочетете още:
Дроб по селски

Коментирай