Продукти:
1 парче средно голям салам
4-5 кисели краставички
половин пакетче кус-кус
300-400 г майонеза “Олинеза”
черен пипер, сол
Приготвяне:
Слагаме кус-куса да се вари на средно силен огън. През това време нарязваме салама и киселите краставички на малки кубчета. След като кус-кусът се е сварил и надул го смесваме с нарязаните предварително кубчета в купа (за предпочитане стъклена). Както са продуктите се подправят с черния пипер и солта (на вкус). Разбъркваме внимателно. Слагаме майонезата и отново разбъркваме докато се получи тази лека салата за през зимните празници. За предпочитане е да престои в хладилник.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Салата с кус-кус
Салата от цвекло и кисели краставички