Меню

Пържоли с гъби и майонеза

25 септември 2009 | 14:30 | Аз жената
4 от 8 гласа
Добави в любими
Продукти: 
Свински пържоли (да покрият дъното на средно голяма тава) 
125 г млечна майонеза “Олинеза” 
същото количество кисело мляко 
1-2 ч. л. горчица “Олинеза” 
300 г гъби 
черен пипер, сол 
1 с. л. брашно 
1 кубче гъбен бульон

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Пържолите се осоляват, поръсват се с черен пипер, начукват се и се изпържват леко в загрята мазнина. Нареждат се в тавичка. В същата мазнина се запържват гъбите и се изсипват върху месото. В компотен буркан се разбиват 1 с. л. брашно, горчицата, майонезата, киселото мляко и натрошеното кубче бульон.. Долива се вода два пръста под ръбчето . Бурканът силно се разклаща, да се разбият продуктите и се заливат пържолите. Тавичката се завива с фолио и ястието се пече в предварително загрята фурна. Пържолите може предварително да се мариноват с малко бяло вино. Изпитана и много сполучлива рецепта.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пържоли с грах и сирене

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай