Меню

Пилешки шишчета със зеленчуци

28 септември 2009 | 11:07 | Аз жената
Добави в любими
200 г арпаджик 
200 мл розе 
сол и смлян черен пипер 
1 ч. л. кимион 
1 дафинов лист 
1 патладжан 
16 пилешки крилца 
3 с. л. олио и 3 с. л. кетчуп

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Сместа от виното,1/2 ч. л. сол, щипка пипер и подправките се кипва. В нея 15 мин. се задушават лукчетата. Оставят се да изстинат в марината. Патладжанът се нарязва на парченца, дебели колкото един пръст. Крилцата се плисват със студена вода и се слагат при лука. мариноват се в хладилника минимум 2 часа. Маринованите патладжан, крилца и лукчета се нанизват на намазани с олио шишчета, като се редуват. 2-3 суп. л. от марината се смесват с олиото. Месото се намазва с тази смес. Шишчетата се пекат на грила около 15 мин. с обръщане. Останалата марината се вари до сгъстяване. Смесва се с кетчупа. Шишчетата се поднасят с този сос, а при желание и с половин чушка.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пикантни ловджийски шишчета

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
titi ( преди 10 години )