Тиквичките се разрязват на тънко по дължина. Пекат се за 10-на минути от двете страни на оребрен тефлонов тиган. В отделен съд се приготвя смес от натрошеното сирене, част от майонезата, пасираните скилидки чесън и малко копър, сол, черен пипер. Готовите тиквички се навиват на руло с получената смес. Набождат се на дървен шиш и се украсяват по желание.
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Тиквички с кайма
Огретен от тиквички
Тиквички – тема във форума
Картофени кюфтета с тиквички и извара
Бюрек от тиквички
Туршия от тиквички
Тиквички на скара с извара
Крокети с тиквички
“Сандвичи” от тиквички
Пържени в темпура рулца от тиквички
Салата от тиквички