Меню

Свински пържоли с гъби и майонеза

2 октомври 2009 | 11:14 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
4-5 свински пържоли (колкото да покрият дъното на средно голяма тава)
майонеза трапезна 125 г
125 г кисело мляко
1-2 ч. л. горчица
300 г гъби
черен пипер
сол
1 с. л. брашно
1 гъбен бульон

Продукти
Приготвяне

Рецептата е лесна за изпълнение, резултата е крехки и вкусни пържоли. Ето я и нея:Пържолите се мариноват с малко бяло вино и се оставят да престоят 2-3 часа. Изваждат се от марината, посоляват се, поръсват се с черен пипер, начукват се и се изпържват леко в загрята мазнина. Нареждат се в тавичка. В същата мазнина се запържват гъбите и се изсипват върху месото. Разбиват се брашното, горчицата, майонезата, кис. мляко и натрошеното кубче бульон. Долива се една чаена чаша вода. Разбива се с миксер или на ръка и с получения сос се заливат пържолите. Тавичката се завива с фолио и ястието се пече в предварително загрята фурна.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Пържоли с грах и сирене

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Ивелина ( преди 12 години )
За да промени рецептата е написала ,че се слага 1 ч.ч вода за соса.Малко е.Продуктите за соса се слагат в компотен буркан,налива се вода два пръста под ръба , енергично се разбиват и се изсипват в тавата с пържолите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Ивелина ( преди 12 години )
Тази Нина ми е копирала рецептата за пържоли с майонеза и горчица. Изпращала съм я в други ел. сайтове.И тук я изпратих.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар