Меню

Агнешка мусака със спанак

28 април 2011 | 14:00 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Агнешка мусака със спанак
2 ч.10 мин.

Приготвяне

Запържва се 1 кг агнешко смляно месо с 4 лъжици масло и 2 глави лук; посолява се и се поръсва с 1 лъжичка червен пипер.
Попарва се 1 кг спанак, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва с 3-4 лъжици масло, 1 глава лук и 1 лъжица брашно. Прибавят се 2 супени лъжици магданоз и половин лъжичка чер пипер.
Изсипва се в тавичка половината месо. Върху него се разстила спанакът, а отгоре – останалото месо. Налива се малко гореща вода. Ястието се пече в умерена фурна.
Когато е почти готово, залива се с 1 чаша кисело мляко, разбито с 3 яйца, след което се допича до зачервяване в силна фурна.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай