Продукти за 4 порции:
2 едри тиквички
200 г извара
1/2 китка копър
2 яйца
2 суп. лъж. брашно
2-3 суп. лъж. олио
сол и черен пипер на вкус
2 домата
Приготвяне:
Тиквичките се измиват и нарязват на 3, след което се оформят дупки по средата с помощта на лъжица без да се изгребва дъното.
От изварата с яйцата се прави плънката, добавя се нарязаният на ситно копър, брашното, 1 суп. лъж. олио, малка част от вътрешността на тиквичката, нарязана на ситно, сол и черен пипер. С нея се пълнят тиквичките, а отгоре се поставя по резен домат. Подреждат се в тавичка, в която се слага останалото олио и 1 ч. ч. вода и се поставя във фурната на 180 градуса за около 20-25 минути. Може да се поднесе топло или студено.
Добър апетит!
* * *
Картофени кюфтета с тиквички и извара
Огретен от тиквички
Тиквички на фурна в йенско стъкло
Летни пълнени чушки с извара