Меню

Ароматен щрудел с ябълки и тиква

20 ноември 2009 | 14:35 | Аз жената
3 от 3 гласа
Добави в любими
100 г масло 
1 голяма чаена чаша брашно 
4 суп. лъж. захар 
2 яйца 
Плънка: 
около 200 г настъргана тиква 
1 настъргана ябълка 
1/2 ч. ч. едри ядки орехи 
1/2 ч. ч. стафиди 
1 ч. л. кора от лимон дребно настъргана 
1 ч. ч. захар 
1 ч. л. канела 
3-4 суп. лъж. галета 
2-3 суп. лъж. прясно мляко

Продукти
Приготвяне

Това е прекрасна рецепта за ароматен домашен щрудел. Изглежда малко сложна, но е изключително ефектна!

Приготвяне

В брашното добавете яйцата, захарта и маслото, размекнато на стайна температура. Замесете меко тесто и поставете в хладилник да стегне за около 40-50 минути.
В дълбок съд разбъркайте настърганите ябълка и тиква и останалите продукти и разбъркайте добре.
От тестото замесете кора. В средата поставете плънката и оформете руло. Намажете с прясното мляко и поръсете с малко захар. Поставете на хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на около 180 градуса за около 60 минути. Нарежете щрудела след като изстине напълно.
Добър апетит!

* * *

Сладкиш с тиква
Тиква – тема от форума
Супа с тиква
Маринована тиква в сироп
Крем карамел с тиква
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Крем от тиква с извара
Печена тиква с яйца и прясно мляко
Десерт от тиква и ябълки

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Ту ( преди 12 години )
Такава рецепта търсех отдавна.Много благодаря на авторката и ще я пробвам в най-скоро време.Смятам да го изпека в продълговатата форма за кекс.Надявам се да се получи.От редакцията:Благодарим. :) Ние се надяваме да споделите как се е получило при вас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар