Меню

Френско греяно вино

12 декември 2009 | 10:24 | Аз жената
Добави в любими
2 литра червено вино 
1 портокал 
1-2 ябълки 
1-2 круши 
пръчка канела 
няколко зрънца черен пипер 
по желание 1-2 суп. лъж. захар или мед

Продукти
Приготвяне

Поставете виното в тенджера на слаб огън. Измийте и нарежете плодовете на едри парчета и поставете във виното. Добавете канелата, черния пипер. 

Когато виното кипне, отстранете от огъня. Добавете захарта. Поднесете в керамични чаши топло, като към всяка чаша гарнирате с 2-3 парченца от плодовете.
Наздраве!

* * *

Греяно вино
Сангрия
Пияни плодове

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай