Сваряваме пастата според указанията на опаковката.
През това време:
Нарязваме сьомгата на малки парченца и я изсипваме в намаслен дълбок тиган. Добавяме меда и соевия сос и малко вода (така, че рибата да се задуши, а не да се пържи) Бъркаме докато рибата се овкуси равномерно и стигне ниво на готовност (около 8-10 минути) Накрая добавяме бурканчето песто, настъргания пармезан и доовкусяваме. Отцеждаме пастата и я изсипваме в соса заедно с чаша от водата, в която сме я варили.
Разбъркваме добре и сервираме горещата паста, поръсена с още пармезан.
Отива си идеално с добре охладен триминер.
* * *
Интервю с авторката на рецептата
Талиатели с гъби и пиле
Сос за талиатели и пелмени