Каймата се смесва с брашното, черния пипер, 1 ч. л. чубрица и 1/2 с. л. червен пипер. От сместа се оформят малки кюфтета, които се сваряват до полуготовност в > 400 – 500 ml подсолена вряща вода. След като кюфтетата са готови, се оставят настрани. Лукът и морковите, които са нарязани на едри кубчета, се задушават в загорещеното олио за около 10 минути (до омекването на лука). После се прибавят нарязаните чушки, домати (доматен сос), останалата чубрица, червен пипер и сол на вкус.
Зеленчуците се задушават за около още 5-10 минути, като се разбъркват отвреме навреме. Към тях се прибавят нарязаните на едри кубчета картофи. Всичко се задушава отново за приблизително 5 минути. Накрая се добавят полуготовите кюфтета и водата, в която са врели (колкото да покрие ястието). Ястието ври до готовност на слаб огън.
Сервира се с поръсен отгоре ситно нарязан магданоз.
Приятен апетит!
* * *
Картофена яхния
Пържени кюфтета
Кюфтета в пролетен сос
Кюфтета в доматен сос
Кюфтета от лапад