Накиснете кашуто в минерална вода поне за 4 часа. Ако ви е удобно, може да го оставите във вода цяла нощ. Прецедете го и го измийте.
Сложете го в дълбока купа. Прибавете сока на 1 лимон. Пасирайте с пасатор (или в блендера на кухненския робот).
Кипнете 150 г. вода и изсипете в нея агар-агара. Бъркайте на котлона около 1 минута. Изсипете топлата смес в кашуто и разбъркайте добре.
Прибавете останалите подправки – сол, лук, чесън, червен и черен пипер, зехтин, ленено семе и пшеничен зародиш.
Вземете пластмасова или стъклена купа с правоъгълна или произволна форма. Намажете стените й със зехтин и изсипете сместа. Ако е нужно, загладете повърхността с вилица. Ако искате да украсите вашето сирене – сега е моментът – посипете отгоре щедро със сух копър, чубрица или червен пипер.
Оставете сиренето в хладилник за около 2 часа, за да се стегне.
Ако сте объркали пропорциите кашу-вода е възможно сиренето да не стане толкова твърдо, че да се реже, но от него става много вкусен пастет.
Използвайте въображението си и пробвайте да направите сиренето с вашите любими подправки.
Оригиналният вариант е от блога vanillka.com.
Опитайте още: