Меню

Сос бешамел с гъби

8 януари 2014 | 12:40 | Михаела Лазарова
1 от 3 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици масло
3 супени лъжици брашно
2 жълтъка
1 чаша бульон от гъби
2 и 1/2 чаши прясно мляко
200 г пресни гъби 
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

В тенджера сложете маслото и брашното. Нека се запържат до златисто. Постепенно бъркайки, налейте 1 и 1/2 от прясното мляко до получаване на гладка смес. След това прибавете 1/2 чаша мляко, в което предварително сте разбили жълтъците. Също така добавете и бульона.

Бъркайте докато заври, след това махнете от огъня и сложете 1/2 чаша прясно мляко. Добавете гъбите, които сте нарязали на ситно, сложете парче масло и върнете на огъня за още около 15 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай