Всички знаем максимата, каквото се яде – става и за маска. Въпросът е, че изисква малко повече усилия, отколкото да нанесем готова маска. Но за жените домакини, които така или иначе готвят, не мисля, че е проблем да отделят 20 минути и за себе си, докато гозбата къкри на котлона.
За маска от целина са ни необходими:
разбира се на първо място целина – 1-2 стръка (може и корени)
сметана – 1 супена лъжица
овесено брашно – 1 супена лъжица
масло от шеа (от гръцки орех) или друго каквото имате – 1 с. л.
На ренде или най-лесно с кухненски робот настъргвате целината, добавяте другите продукти, разбърквате и нанасяте за 15-20 минути на лицето.
Докато си починете, маската е подействала – кожата ви е подхранена и освежена.
За да има ефект от тези домашни маски трябва да ги правите редовно.
Снимка: Reuters
Прочетете още: