Снимка: Sxc.hu
Джинджифилът е подправка, която се предлага в пресен или сушен вид (на прах). Има свеж и леко пикантен аромат.
Използва се в кулинарията като добавка към различни ястия, сладкиши, като добавка към различни видове чай. Въпреки екзотичния си вкус, джинджифилът често се употребява като лекарство.
Има положителни ефекти върху храносмилателния тракт, което го прави приложим при хранителни отравяния.
В китайската медицина чай приготвен от джинджифил се препоръчва при менструални болки.
Сутрешното гадене е неприятно, но има решение и за него. Изследвания показаха, че джинджифилът помага при него. Ако ви прилошава при пътуване, той предотвратява тези неприятни моменти.
Действа като болкоуспокояващо и има противовъзпалително действие, помага при мигрена.
Ако страдате от стомашни киселини си направете билков чай, в който сложете малко ароматен джинджифил.
Идеална добавка е към диетични ястия или салати, защото помага за ускоряване на метаболизма.
Данни от проучване в Университета на Минесота показаха, че джинджифилът може да забави растежа на раковите клетки.