Домашни маски за хидратиране на кожата

Маска с извара и магданоз

13.11.2013г. / 12 25ч.
Михаела Лазарова
Мила Йовович. Снимка: Reuters

Мила Йовович. Снимка: Reuters

Ниските температури и по-студеният вятър могат да предизвикат сухота и дискомфорт на кожата на лицето. През есенно-зимните месеци тя се нуждае от повече подхранващи и хидратиращи продукти. Запишете си рецептите за няколко домашни маски. Те съдържат ценни продукти богати на важни витамини, минерали и мазнини.

Маска с извара и магданоз

Вземете листата от няколко пресни стръка магданоз и ги нарежете на много ситно, ако разполагате с кухненски робот, може да ги смелите в него. Към листата от магданоза добавете една супена лъжица извара. Разбъркайте добре и поставете върху почистено лице за 10 минути. След това изплакнете.

Маска с картоф

Сварете един голям картоф, намачкайте го. Добавете към него 1 супена лъжица прясно мляко и чаена лъжичка зехтин. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Ако е необходимо добавете още малко зехтин. Маската поставете върху лицето за 15 минути.

Маска с морков

Настържете на ситно един морков или го изстискайте на сок. Добавете към него заквасена сметана или кисело мляко до получаването на хомогенна смес. Нанесете на лицето за 15 минути и изплакнете с вода.

Свързани статии

Маска с яйчен жълтък

В купичка смесете 1 чаена лъжичка сметана, 1 чаена лъжичка кисело мляко, 1 жълтък. Разбъркайте всичко добре и нанесете върху почистено лице и шия за 15 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Маска с мед

Смесете 1 супена лъжица мед, 1 чаена лъжичка заквасена сметана и няколко капки етерично масло от лайка. Поставете маската върху почистено лице и оставете да действа 15 минути.

Коментирай