Меган Фокс. Снимка: Reuters
В разработването на различни хранителни режими за отслабване често се вземат предвид здравословните проблеми, хранителни алергии, храни, които предпочитате и т. н. Един от последните модели за отслабване е така наречената диета чрез лицев анализ.
Режимът, разработен от диетолог, се прави според типа на лицето ви и други съпътстващи характеристики. Трябва да избягвате определени храни и да наблегнете на други. Според германските теории лицето е много чувствителна част от човешкото тяло и то винаги показва и бива засегнато от вътрешния дисбаланс.
Определят се шест архетипа на лицето като се наблюдават чертите му, бръчките, цветът на кожата, нейното състояние. Идеята е, че ако избягвате консумацията на храни, които не са подходящи за вашия тип лице, ще подобрите здравословното си състояние и ще загубите няколко излишни килограми.
Тип A се управлява от щитовидната жлеза и се характеризира с :
Храните, които трябва да избягвате са шоколад, червено вино, бяло брашно и манго. Консумирайте повече ябълки, аспержи, овесени ядки, картофи и краставици.
Тип B се управлява от черния дроб. Характеризира се с:
Избягвайте консумацията на алкохол, кафе, банани, къри и портокали. Полезни за вашето здраве са кайсии, чесън, картофи и череши.
Тип C се характеризира с:
Храните, които трябва да избягвате са тези с високо съдържание на сол, сирене, фъстъци, червено месо и соев сос. Консумирайте повече броколи, риба, лук, ананас, спанак, тиквички и краставици.
Тип D се характеризира с:
За да нормализирате функциите в организма и да намалите омазняването, откажете се от алкохола, майонезата, сладкиши, мазните храни и ориза. Консумирайте повече аспержи, ряпа, боровинки, моркови и просо.
Когато имате постоянни кожни проблеми и раздразнения, вероятно вашият тип кожа е E. В такива случаи намалете консумацията на бира, яйца, стафиди, ягоди и диня и приемайте повече зеле, магданоз, ябълки и овес.
Тип F е характерен за мъжете, тъй като се управлява от простата. Характерно за него са характерни:
Избягвайте патладжан, синьо сирене, червено вино и оцет. Консумирайте повече тиквички, леща, праскови, кресон и грейпфрут.