Меню

Френски тост с праскови и масло

14 септември 2016 | 07:28 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 филийки стар хляб

3 праскови

100 г масло

1 супена лъжица канела

1 супена лъжица индийско орехче

1-2 супени лъжици захар

2 яйца

1 ванилия

½ чаша прясно мляко
15 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете прасковите на полумесеци. Разтопете половината от маслото в тиган на средна температура и запържете прасковите. Прибавете към тях захарта и подправките. Извадете и оставете настрана.

Разбийте яйцата, млякото, ванилията в купа. Натопете добре хлябът в тях. Разтопете другата половина от маслото в тигана и запържете накиснатия хляб в него. Гарнирайте с прасковите и топка сладолед по желание. 

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай