Меню

Немска топла картофена салата

25 септември 2015 | 12:07 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 големи картофа
4 резена пушен бекон
1 чаена лъжичка брашно
2 чаени лъжички захар
1/3 чаша вода
¼ чаша бял оцет
½ чаша ситно нарязан пресен лук
сол и пипер на вкус
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Кипнете подсолена вода. Добавете картофите. Варете, докато омекнат или около 15 минути. Охладете и нарежете.

Поставете бекона в дълбок тиган. Запържете на среден огън, докато хване лек загар. Поставете върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината. Запазете мазнината от бекона, събрала се в тигана.

След като сте извадили бекона и сте го оставили настрана, добавете към мазнината от него в тигана брашното, захарта, водата, оцета и гответе като разбърквате на средна температура. Нека сосът се сгъсти.

Към него прибавете картофите, бекона, лука и разбъркайте, за да се покрие цялото ястие със соса. Добавете сол и черен пипер. Сервирайте топло.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай