Салата „Цезар“ с паста

Един по-различен вкус

15.01.2018г. / 06 09ч.
Михаела Лазарова
400 г пилешки гърди
250 г къса паста
200 г крутони 
2 скилидки чесън
няколко листа айсберг
30 г пармезан
сол, черен пипер
За дресинга:
6 филенца аншоа
5 супени лъжици майонеза
една супена лъжица бял оцет или една супена лъжица лимонов сок
няколко капки сос Уорчестър
Всички съставки се смилат в блендер

400 г пилешки гърди 250 г къса паста 200 г крутони 2 скилидки чесън няколко листа айсберг 30 г пармезан сол, черен пипер За дресинга: 6 филенца аншоа 5 супени лъжици майонеза една супена лъжица бял оцет или една супена лъжица лимонов сок няколко капки сос Уорчестър Всички съставки се смилат в блендер

Месото се изпича на грил тиган, докато пастата се вари според инструкциите на опаковката. Накъсайте на малки парчета салатата айсберг и я сложете в купа. Добавете към нея нарязаното пилешко месо, нарязания чесън, сварената паста и крутоните.

С помощта на нож или картофобелачка нарежете от пармезана няколко фини лентички и ги прибавете към останалите съставки заедно с дресинга.

Снимка:istock

Опитайте още:

Коментирай