Коблер с праскови

4 март 2015 | 14:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За тестото:
1 чаена чаша брашно
¼ чаша бяла захар
¼ чаша кафява захар
1 лъжичка бакпулвер
½ лъжичка сол
6 с.л. масло, охладено и нарязано на кубчета
¼ чаша гореща вода
За пълнежа:
8 пресни праскови, обелени и с премахната костилка
¼ чаша бяла захар
¼ чаша кафява захар
¼ чаена лъжичка канела на прах
1/8 чаена лъжичка индийско орехче
1 чаена лъжичка пресен лимонов сок
2 супени лъжици царевично нишесте
Топинг:
3 супени лъжици захар
1 супена лъжица екстракт от канела
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Обелете и нарежете измитите праскови.

В голяма купа смесете прасковите, ¼ чаша бяла захар, ¼ чаша кафява захар, ¼ лъжичка канела, индийското орехче, лимоновия сок и царевичното нишесте. Разбъркайте много добре съставките. След това ги изсипете в тавичка за печене, предварително намазнена. Печете за около 10 минути.

През това време в друга голяма купа смесете брашното, останалите чаши бяла и кафява захар, бакпулвера и солта. Добавете и маслото и намачкайте с ръце съставките. Ако трябва си помогнете с миксер. Трябва да се получи смес, наподобяваща тесто.

Добавете водата и отново разбъркайте.

Извадете прасковите от фурната. Поръсете ги със сместа от захар и канела (топинга). Накрая залейте с тестото и печете за още 30-40 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )