Пролетна салата със спанак и ягоди

21 април 2015 | 11:38 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици сусам
1 супена лъжица маково семе
½ чаша захар
½ чаша зехтин
¼ чаша ябълков оцет
¼ ч.л. червен пипер
¼ ч.л. сос Уорчестър
1 с.л. нарязан на ситно пресен лук
300 г пресен спанак, накъсан
150 г пресни ягоди, нарязани 
¼ чаша орехи
100 г сирене
1 ч.15 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

В средно голяма купа смесете сусама, маковото семе, захарта, зехтина, червения пипер, соса Уорчестър и лука. Охладете за около час.

В голяма купа смесете спанака, ягодите, орехите и натрошеното сирене. Изсипете дресинга върху салатата и оставете да се охлади за още 15 минути преди сервиране.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай