
1 ч.
-
Порции: 6
Сложете цвеклото в тенджера, покрийте с вода и оставете да заври. Оставете да къкри 20-30 минути, докато омекне.
Отцедете водата и оставете цвеклото да се охлади. След това го нарежете на кубчета.
В тиган запечете леко орехите на слаб огън. След като се запекат добавете кленовия сироп. Гответе като бъркате непрекъснато, докато ядките се покрият изцяло с кленовия сироп.
В малка купа смесете портокаловия сок, балсамовия оцет, зехтина. Разбъркайте дресинга.
В 4 плитки чинии разстелете по равно от зелената салата/спанака. Отгоре поръсете с карамелизираните ядки. Разпределете и цвеклото в четирите порции и накрая поръсете с дресинга.
За финал добавете и натрошеното козе сирене.
Снимка: iStock
Опитайте още: