Зелена салата с цвекло и козе сирене

26 юни 2015 | 17:06 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 средно големи глави цвекло, измито, почистено и нарязано
1/3 чаша счукани орехови ядки
3 супени лъжици кленов сироп
400 г зелена салата/спанак по избор
½ чаша портокалов сок
¼ чаша оцет балсамико
½ чаша зехтин
200 г козе сирене
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Сложете цвеклото в тенджера, покрийте с вода и оставете да заври. Оставете да къкри 20-30 минути, докато омекне.

Отцедете водата и оставете цвеклото да се охлади. След това го нарежете на кубчета.

В тиган запечете леко орехите на слаб огън. След като се запекат добавете кленовия сироп. Гответе като бъркате непрекъснато, докато ядките се покрият изцяло с кленовия сироп.

В малка купа смесете портокаловия сок, балсамовия оцет, зехтина. Разбъркайте дресинга.

В 4 плитки чинии разстелете по равно от зелената салата/спанака. Отгоре поръсете с карамелизираните ядки. Разпределете и цвеклото в четирите порции и накрая поръсете с дресинга.

За финал добавете и натрошеното козе сирене.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай