Френска салата с леща и козе сирене

20 юли 2015 | 11:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици шери
3 супени лъжици зехтин + 1 
½ чаена лъжица млян чесън
1 чаша леща
1 кубче пилешки бульон
1 чаша вода
1/3 чаша нарязан пресен лук
¼ чаша нарязан пресен магданоз
½ чаша натрошено козе сирене
½ чаша чери домати, нарязани наполовина
100 г аспержи
2 ч.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Смесете шерито, 3-те супени лъжици зехтин и чесъна. Разбъркайте и ги изсипете в буркан. Разклатете добре, за да се смесят добре. Заделете в хладилника за известно време.

Поставете лещата, пилешкия бульон, водата и едната супена лъжица зехтин в тенджера да заври. Намалете огъня и оставете да къкри под капак. Нужни са около 20 минути на лещата, за да се свари. Свалете от огъня и изцедете течността. Охладете за най-малко 30 минути.

Смесете лещата с подправките. Разбъркайте добре. Добавете междувременно сварените аспержи и чери доматите. Овкусете с дресинга. Добавете и козето сирене, нарязано на кубчета.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай