
2 ч.
-
Порции: 2
Смесете шерито, 3-те супени лъжици зехтин и чесъна. Разбъркайте и ги изсипете в буркан. Разклатете добре, за да се смесят добре. Заделете в хладилника за известно време.
Поставете лещата, пилешкия бульон, водата и едната супена лъжица зехтин в тенджера да заври. Намалете огъня и оставете да къкри под капак. Нужни са около 20 минути на лещата, за да се свари. Свалете от огъня и изцедете течността. Охладете за най-малко 30 минути.
Смесете лещата с подправките. Разбъркайте добре. Добавете междувременно сварените аспержи и чери доматите. Овкусете с дресинга. Добавете и козето сирене, нарязано на кубчета.
Снимка: iStock
Опитайте още: