Салата с боб, рукола и ядки

28 ноември 2016 | 12:10 | Михаела Лазарова
Добави в любими
3 малки консерви червен боб
листа рукола
листа бейби спанак
30 г ядки по ваш избор
гроздови зърна – по желание
1 малка глава червен лук
За дресинга:
4 супени лъжици зехтин
сокът на един лимон
сол, черен пипер на вкус
10 мин.

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Прецедете боба и го сложете в купа. Прибавете към него листата рукола и спанак, разрязаните наполовина и почистени гроздови зърна, лука и ядките, които предварително може да запечете леко в тиган.

Отделно смесете лимоновия сок, зехтина, черния пипер и солта. Залейте с дресинга салатата, разбъркайте и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай