-
Порции: 8-10
Нарежете пилето на средно големи парчета. Оваляйте го добре със солта. Запържете го в сгорещена на средна температура мазнина. За целта разтопете маслото в голяма тенджера и долейте зехтина.
Запържете добре от всички страни. Добавете нарязаните гъби и лук и ги задушете. Добавете брашното и запържете, докато стане златисто. Налейте виното и бульона. Накрая прибавете и доматите, за да не се скашкат.
Когато полученият сос заври, похлупете с капак, за да се задуши. Оставете да къкри под капака около 8 минути. Намалете огъня на слабо и оставете да се готви така за около 30 минути.
Извадете месото. Оставете соса да поври още малко. Междувременно сервирайте месото в дълбоко плато, залейте го с готовия сос и поръсете с магданоза.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: