Меню

Пилешки гърди в доматен сос

20 февруари 2015 | 12:01 | Илияна Николова
4 от 8 гласа
Добави в любими
600 г пилешки гърди
½ чаена чаша олио
5-6 домата
4-5 скилидки чесън
3-4 стръка магданоз
1 кафена лъжичка сол
щипка захар
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете пилешкото на малки хапки. Запържете го в сгорещеното на средна температура олио. Извадете месото от мазнината и го оставете настрана. В същата мазнина запържете доматите, като предварително сте ги обелили и запържили.

Разбърквайте постоянно доматите, за да не загорят. Ще се получи доматен сос. Добавете щипката захар, за да неутрализирате киселинността на доматите.

Когато доматеният сос се сгъсти, върнете пилешкото обратно в тигана. Прибавете и чесъна. Разбърквайте, за да не загори. Накрая добавете ситно нарязания магданоз, подсолете и задушете под капак за около 10-15 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай