Меню

Пилешко кордон бльо

22 април 2015 | 11:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 бр пилешки гърди, нарязани на половини
6 филийки швейцарско сирене или кашкавал по избор
6 резена шунка
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжичка червен пипер
6 супени лъжици масло
½ чаша сухо бяло вино
1 кубче пилешки бульон
1 супена лъжица царевично нишесте
1 чаша течна сметана
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Начукайте пилешките гърди, ако са твърде дебели. Разстелете пилешкото, след това в единия му край поставете сиренето и шунката. Направете руло и закрепете с клечка за зъби, за да не се разтвори.

Смесете брашното с червения пипер в малка купа. Намажете пилешкото добре със сместа.

Запържете леко месото в маслото, на средна температура, докато се запечати. Добавете виното и разтворения бульон. Намалете огъня, похлупете с капак и оставете да къкри за 30 минути, докато пилето порозовее от всички страни.

Махнете клечките и преместете пилето в съд за сервиране. Разбийте царевичното нишесте със сметаната. Загрейте сместа в тиган. Когато започне да се сгъстява, залейте месото с нея.

Сервирайте веднага, докато е топло.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай