Меню

Пилешко с кафяв ориз на тиган

7 май 2015 | 11:53 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди, нарязани на едри парчета
2 супени лъжици олио
1 червена чушка, нарязана
½ глава лук, нарязана на ситно
3 скилидки чесън, смлени
3 чаши кафяв ориз
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица оризов оцет
1 лъжица грах, сварен или от консерва
½ чаша пилешки бульон
30-40 мин.

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Загрейте тиган на средна температура с едната лъжица мазнина. Запържете пилешкото вътре, след това добавете чушките, лука и чесъна. Разбърквайте, докато пилешкото се запържи добре. Извадете пилето и зеленчуците настрана.

В същия тиган добавете другата лъжица олио и загрейте на средна температура. Изсипете ориза вътре. Нека се запържи като разбърквате непрекъснато. Добавете пилешкия бульон. Оставете да изври.

След това прибавете към ориза соевия сос, граха и оризовия оцет. Разбъркайте и добавете пилешкото със зеленчуците отново, за да се стопли и смеси с останалите продукти. Гответе и разбърквайте още няколко минути или до готовност.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай