Меню

Мариновано пиле по гръцки на скара

27 май 2015 | 16:45 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 бр пилешки гърди без кожа
1 чаена чаша зехтин
сокът от 1 лимон
2 чаени лъжички счукан чесън 
1 чаена лъжичка сол
1 и ½ чаени лъжички черен пипер
1/3 чаена лъжичка червен пипер
1-2 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Направете по 3 прореза във всяко едно филе, за да може маринатата да проникне навътре.

В малка купа смесете зехтина, лимоновия сок, чесъна, солта, черния и червения пипер. Накиснете пилешкото месо в маринатата. Добре е да престои минимум час в хладилника, за да поеме всички сокове и аромати.

Най-добре е да оставите пилето да стои в маринатата цяла нощ.

Запечете готовото мариновано пиле на грил или на фурна, но върху решетка. Сервирайте със свежа салата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай