
-
Порции: 4-6 шишчета
В купа смесете киселото мляко, настърганите чесън и джинджифил, зехтина, куркумата, червения пипер, гарам масалата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре сместа, нарежете месото на кубчета като за шишчета и го сложете в купата.
Хубаво разбъркайте, така че всяко късче да се покрие с маринатата. Покрийте ги с фолио и оставете в хладилника за половин-един час. През това време във вода накиснете за няколко минути шишчетата, за да не прегорят на тигана или скарата.
Нарежете чушките на парченца и когато месото се маринова, подредете ги върху шишовете, като редувате месо, чушка. За да се изпече добре месото не слагайте повече от 3 парчета върху шиша. Загрейте добре тигана или грила и сложете шишчетата. На всеки 2-3 минути ги обръщайте, за да се изпекат равномерно.
Рецепта: jamieoliver.com
Снимка: istock
Опитайте още: