Меню

Задушени пилешки гърди с гъби и подправки

17 август 2015 | 11:54 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
¾ чаша пилешки бульон

1 и ½ супени лъжици доматено пюре

¼ чаена лъжичка черен пипер

½ чаена лъжичка розмарин

1/4 чаена лъжичка риган

1 супена лъжица червен пипер

1/8 чаена лъжичка сол

1 счукана скилидка чесън

4 бр обезкостени пилешки гърди

3 супени лъжици галета

2 супени лъжици зехтин

2 чаши нарязани на едро гъби
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете бульона, доматено пюре, черния и червения пипер, ригана, солта и чесъна. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Оваляйте пилето в галетата, докато полепне много добре от всички страни. Сотирайте пилешкото за 2-3 минути в сгорещена мазнина, докато покафенее. 

В дълбока тенджера смесете всички продукти. Когато бульонът заври, намалете котлона на слабо и оставете да къкри за около 30 минути. Когато сосът се сгъсти, ястието е готово.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай