Меню

Средиземноморски печени бутчета с риган и лимон

14 септември 2015 | 11:56 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 лимон
2 чаени лъжички сух риган
3 скилидки чесън, млян
1 супена лъжица зехтин
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
6 бр пилешки бутчета
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. В тавичка за печене настържете кората от лимона, изцедете сока и към това добавете ригана, чесъна, зехтина, солта и пипера. Разбъркайте добре, за да се смесят подправките.

Оваляйте всяко бутче максимално добре в този дресинг. Подредете бутчетата в тавата върху остатъка от дресинга. Покрийте с фолио и печете за около 20 минути. След това обърнете бутчетата и отново печете като намалите леко температурата.

След около още 30 минути трябва да са готови. Сервирайте бутчетата, полети със соса от тавата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай