Меню

Запечено пилешко по флорентински

9 ноември 2015 | 17:40 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 бр пилешки гърди без кост, нарязани на едри парчета
¼ чаша масло
3 чаени лъжички чесън, млян
1 супена лъжица пресен лимонов сок
150 г гъби, нарязани
1 супена лъжица средиземноморска подправка (меланж)
½ чаша настърган пармезан
200 г спанак, сварен или от консерва
1 кубче гъбен бульон
2/3 чаша бекон, нарязан
2 чаши настъргана моцарела
90 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Поставете пилешките гърди върху хартия за печене. Печете 20-30 минути, докато покафенее леко и соковете му започнат да изтичат. Извадете от фурната и оставете настрана.

Увеличете температурата на 230 градуса. На котлона разтопете маслото в тиган и запържете чесъна, лимоновия сок, кубчето бульон, разтворено в чаша вода, подправката и пармезана.

На дъното на тавичката за печене, която сте освободили от месото, разстелете спанака. Върху него подредете гъбите. След това върнете месото върху полученото канапе. Покрийте с приготвената смес. Поръсете с парченцата бекон и накрая моцарелата.

Печете на 200 градуса за около 25-30 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай