Меню

Хрупкаво пилешко върху канапе

1 декември 2015 | 17:55 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
2 чаши сварен ориз
300 г броколи
2 чаши предварително сварено и нарязано на кубчета пилешко
1 кубче бульон
1 чаша майонеза
1 чаена лъжичка лимонов сок
½ чаена лъжичка къри
½ чаша настърган кашкавал
½ чаша галета
1 супена лъжица масло, разтопено
50 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сварете пилешкото. Нарежете на парченца. Сварете и ориза и броколите. Разтворете бульона в 500 мл вода.

Разстелете ориза в тавичка. Подредете отгоре розичките броколи. Накрая сложете месото. Покрийте със сместа от бульона, майонезата, лимоновия сок и кърито. Изсипете върху пилето. Поръсете обилно с кашкавала. Смесете галетата и разтопеното масло в малка купа. Поръсете върху кашкавала.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай