
60 мин.
-
Порции: 3
В купа смесете съставките за плънката. Направете страничен надлъжен разрез на пилешките гърди, за да се получи нещо като джоб, в който да сложите от плънката. След това върху дъска за рязане подредете 4-5 парчета от шунката, поставете напълненото месо и завийте на руло.
В добре загрят тиган с малко мазнина запечатайте за няколко минути ролето. След това от бутертестото изрежете правоъгълник, малко по-голям от размера на месото. Поставете ролето в него, намажете тестото по краищата с малко жълтък и поставете още едно парче от тестото.
Изрежете излишните краища и с помощта на вилица ги запечатайте. Намажете с жълтък и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути.
Снимки: Facebook
Опитайте още: