Меню

Кюфтенца в бутертесто

1 април 2013 | 10:45 | Аз жената
Добави в любими
1 кг свинска кайма 
1 глава лук
чубрица
черен пипер
2 скилидки чесън
магданоз
100 г кашкавал
400 г бутер тесто

Продукти
Приготвяне

Към каймата се прибавя нарязаният лук, настърганият кашкавал и подправките. Омесва се добре, след което се правят топчета, с големината на топче за пинк-понк. От бутертестото се режат лентички с широчина 1 см, с които се обвиват кюфтенцата до получаването на решетка. Пекат се в леко намаслена тавичка на 180 градуса до зачервяване на бутертестото.

Автор на рецептата е Михаела, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай