Меню

Леща със свинско

16 декември 2014 | 11:16 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
500 г свински гърди
1/3 чаша олио
2-3 скилидки чесън
1 и ½ чаши леща
1 глава лук, нарязана
1 морков, нарязан
щипка чубрица
щипка сол
оцет на вкус
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на малки парчета и се запържва в сгорещено олио. Добавете чесъна и разбъркайте, за да се смесят ароматите. В тенджера сварете лещата. Към нея добавете и моркова, за да омекне.

След като я отцедите я подсолете добре. Изсипете лещата и моркова при месото и чесъна. Налейте 2-3 чаши вода в тигана и изчакайте да започне да къкри. Подправете с оцет и чубрица. Сервирайте докато е горещо.

Снимки: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай