Меню

Свинско филе с гъби и доматен сос

17 януари 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
500 г свинско филе без кост
3 глави кромид лук
1 малък пакет масло
1 буркан доматен сос
500 г гъби, нарязани
2-3 супени лъжици олио
2 стръка магданоз, нарязан на ситно
щипка черен пипер
щипка сол
1 ч.30 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в маслото. Добавете доматения сос и оставете да ври около 15-20 минути.

Нарежете гъбите на филийки и ги добавете към лука. Подправете със сол и пипер. Похлупете тигана и оставете за още десетина минути да къкри.

Овкусете месото със малко сол и пипер. Сгорещете олиото в друг тиган и запържете месото до златисто. След това го сложете към гъбите и лука и задушете отново под капак за около 15 минути.

Сервирайте ястието, поръсено с магданоз.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай